Aνοίγουν οι πρώτες δύο προσκλήσεις του νέου ΕΣΠΑ για Πράσινη Μετάβαση και Ψηφιακό Μετασχηματισμό - Τι επιδοτείται

Η νέα προγραμματική περίοδος του ΕΣΠΑ 2021-2027 ξεκινά με δύο εμβληματικές δράσεις οι οποίες απευθύνονται στην πληθώρα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Η αρχή θα γίνει μέχρι τις 31 Ιανουαρίου με το πρόγραμμα για τον «Ψηφιακό Μετασχηματισμό ΜμΕ» με προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ και θα ακολουθήσει η «Πράσινη Μετάβαση» με προϋπολογισμό 700 εκατ. ευρώ. Από τις δύο αυτές δράσεις, αναμένεται να ενισχυθούν περίπου 56.000 επιχειρήσεις.

1. Βασικός Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Σε ποιους απευθύνεται

Αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες δεν έχουν ακόμα ενσωματώσει σημαντικές τεχνολογίες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην λειτουργία τους και στοχεύουν στην κάλυψη βασικών ελλείψεων σε εφαρμογές και εξοπλισμό.

Ο προϋπολογισμός της αίτησης χρηματοδότησης ορίζεται από 18.000€ έως και 30.000€ και το ποσοστό ενίσχυσης θα ξεκινά από 50% έως 60% (ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την Περιφέρεια)

Επιλέξιμες Δαπάνες:

  1. Δαπάνες Εξοπλισμού Η/Υ
  2. Δαπάνες Λογισμικών παντός τύπου
  3. Κατασκευή Ιστοσελίδας / e-shop / web app

2. Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ

Το πρόγραμμα για την «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» στοχεύει στην αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας. Στις επιλέξιμες δαπάνες των Δράσεων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

  • κτίρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλων χώρος,
  • μηχανήματα – εξοπλισμός ,
  • πιστοποίηση προϊόντων,
  • δαπάνες marketing ( συμμετοχή σε εκθέσεις - ψηφιακή προβολή )
  • ηλεκτρικό όχημα ( επαγγελματικό ) *GREEN
  • δαπάνες για την βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας *GREEN
  • μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού

Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται στο 40% και φτάνει έως το 50% για τις επιχειρήσεις των οποίων το 20% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου τους θα αποτελείται από δαπάνες εξοικονόμησης ενέργειας ( *GREEN ).

Oι επιχειρήσεις, ανάλογα με το μέγεθος του επενδυτικού τους σχεδίου θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα στις παρακάτω υποδράσεις :

Η πρώτη δράση «Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ», αφορά επιχειρήσεις με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό επενδυτικού σχεδίου από 200.001 έως και 1.000.000 ευρώ.

Η δεύτερη δράση «Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ», αφορά επιχειρήσεις με επιχορηγούμενο προϋπολογισμό επενδυτικού σχεδίου από 30.000 ευρώ έως και 200.000 ευρώ.

Η εταιρία μας σας παρέχει δωρεάν ενημέρωση και προέλεγχο επιλεξιμότητας για να γνωρίζετε εκ των προτέρων, αν η επιχείρηση εντάσσεται στα ανωτέρω προγράμματα.

Μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στο κάτω μέρος της σελίδας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Ποσοστά Επιχορήγησης

Περίοδος Υποβολών Προτάσεων

ΦΟΡΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Πως μπορούμε να σας βοηθήσουμε;

Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας. Σύντομα ένας εξειδικευμένος σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί σας.
Oops! Something went wrong while submitting the form.